Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teater Grönborgs flyttar ihop med scenkonstbolaget

/

Teater Grönborgs har fört en tynande tillvaro men nu lovar kommunen bot och bättring. Dagverksamheten för funktionshindrade flyttar ihop med scenkonstbolaget och får tillgång till de stora scenerna.

Annons

– Det kommer också innebära något slags samarbete, säger Hans-Åke Oxelhöjd, fastighetsstrateg.

Ållateaterns succé med Carmen resulterade i att socialtjänsten startade verksamheten Teater Grönborg och elva miljoner kronor satsades på att bygga om kvarteret i innerstans västra utkant.

Men nu ska det byggas en Science park kopplad till Mittuniversitetet på Grönborgs och dagverksamheterna som socialtjänsten bedriver ska flyttas.

– Enligt LSS-lagen ska socialtjänst i mesta möjliga mån integreras i det övriga samhället och det är vad vi gör nu, säger Hans-Åke Oxelhöjd.

De som jobbar på Teater Grönborgs kommer i framtiden gå in genom samma entré på Norra järnvägsgatan som Scenkonstbolagets anställda.

– Det här är våra brukare värda, säger Hans-Åke Oxelhöjd.

Äldreomsorgens dagverksamhet har redan flyttat ihop med en annan liknande verksamhet i Nacksta medan 73:ans dagverksamhet ska samlokaliseras med upplevelsecentrum Subluna.

– Om allt går i lås kommer Subluna och 73:an flytta till en stor hyresledig envåningsbyggnad vid gamla sanatoriet där Previa tidigare höll till.

Gruppen Raceway som håller på med legotillverkning ska flytta till kvarteret Stuvaren på Kolvägen.

– Det finns även en administrativ grupp som gör en tidning, Grönborgsblaskan, och vi jobbar för att också deras flytt ska ge ett mervärde, men än är det inte helt klart var de kommer att hålla till, säger Hans-Åke Oxelhöjd.

Under tisdagen informerades berörda brukare och deras gode män och intresseorganisationer om förändringarna.

Inom samtliga verksamheter är mellan tio och tjugo personer verksamma.

– Det kommer att bli bättre för alla och det har varit ett huvudmål hela tiden, säger Hans-Åke Oxelhöjd.

Mer läsning

Annons