Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tibnor flyttar snabbt - slipper 14 miljoner i hyra

/

Nu är avtalet underskrivet.
Tibnor lämnar Norra kajen i Sundsvall nästan helt inom ett och ett halvt år.
Genom uppgörelsen klarar sig företaget från 14 miljoner kronor i hyra.

Annons
Det kallas "förtida upphörande av hyresavtal", resultatet av en avancerad kohandel mellan Sundsvalls kommun, som numera äger mark och lokaler, och metallgrossisten Tibnor.
Båda är överens om att Tibnor ska flytta och att hyresavtalet, som egentligen sträcker sig till slutet av 2009, ska rivas upp.
Tibnors beslut i augusti att lägga ner större delen av sin verksamhet i Sundsvall bäddade för en lösning på den tioåriga diskussionen. Mats Westling, kommunens fastighetskonsult, jublar.
Vi glada för att vi nu kan få bort järnvägsspåret genom hamnen. Men också för att vi kan börja utveckla området vid Norra kajen, säger han.
Uppgörelsen innebär:
* Tibnor flyttar ur det mesta av sina lokaler vid Norra Kajen senast den 30 juni 2007.
* Hyresavtalet kortas med två och ett halvt år och Tibnor slipper betala omkring 5,5 miljoner kronor i hyra per år, totalt nära 14 miljoner.
* Företaget behåller en lokal längst österut, som mest till utgången av 2009. Hyran för den är 1,5 miljoner kronor per år.
* I gengäld ställer företaget inga som helst krav på ersättningslokaler och gör inga anspråk på industrispåret genom hamnen efter sista juni 2007.
Mats Westling hoppas att utflyttningen ska ske redan nästa år.
Mikael Nuquist, vd för Tibnor AB, kan ännu inte ge besked om vart resterna av verksamheten ska ta vägen.
Det kommer att lösa sig, det här är ett bra sätt att krympa vår verksamhet snabbt, säger han.
45 personer förlorar jobbet när Tibnor drar ner. Kvar blir ett lager för armeringsjärn och en omlastningsstation med fyra till fem anställda, tils vidare i den lokal som Tibnor behåller på Norra kajen.
Regionkontoret ska enligt uppgift flytta till lokaler nära Centralstationen.

Mer läsning

Annons