Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare SSU-ordförande åtalas

Ordförande tog pengarna i egna händer. I går åtalades SSU-distriktets förre ordförande för att ha fört över 20 000 kronor från föreningens konto.

Annons
Förre SSU-ordföranden i Västernorrland ville hjälpa lokalavdelningen i Ånge med bidrag. Men innan något beslut hade fattats förde han på eget bevåg över pengarna, 20 000 kronor, från distriktets konto. Reaktionerna i styrelsen blev starka och extra möte hölls. Peter Olsson valde att avgå från distriktet, men fortsätta sina uppdrag som kommunpolitiker i Ånge.
Efter en dialog med revisorerna bestämde sig distriktsstyrelsen för att göra en polisanmälan mot honom och få saken utredd.
Det har gått snart två år sedan transaktionen på 20 000 kronor gjordes och åklagaren ser så allvarligt på händelsen att ärendet går vidare. I går åtalades den förre ordföranden för trolöshet mot huvudman. Enligt åtalet har han missbrukat sin förtroendeställning eftersom han inte följt de regler som gäller utan på egen hand verkställt utbetalningen, i och med det har han skadat distriktet.
Enligt föreningens regler måste två firmatecknare attestera utbetalningar, fakturor och liknande. Peter Olsson lyckades gå runt det. Enligt förundersökningen nekar han till att ha ändrat några inställningar och hävdar att det var luddigt formulerat hur ekonomin skulle skötas samt att han inte förstått att man skulle vara två. Pengarna var det tänkt att distriktet skulle få tillbaka så fort Ångeavdelningen fick sitt bidrag.

Mer läsning

Annons