Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toalett utan krokar - det vill Ingvar ändra på

/
  • Titta här, helt tomma väggar. Ingvar Jacobsson, Allsta, vill förmå kommunen att sätta upp hängare.
  • På handikapptoan finns skötbord och hängare. Men urinoaren intill saknar krokar, konstaterar Ingvar Jacobsson, Allsta.
  • Har lättat på trycket. Men Ingvar Jacobssons kasse fick stå på det skitiga golvet.
  • Det finns ingen plats i toan på Stora Torget för Ingvar Jacobssons kasse.Nu vill han ha en ändring som bara kostar några kronor.

Blåsan tränger på och du vill besöka en av stans offentliga toaletter.… Men var gör du av påsen eller jackan? – Varför finns det ingen krok på väggen, dundrar Ingvar Jacobsson, debattör i Sundsvall.

Annons
Han är arg för att ingen lyssnar på hans enkla lösning på ett riktigt vardagsproblem. Jacobsson vill montera hängare på stans fyra offentliga toaletter. Att ställa kassen på ett skitigt golv är allt annat än kul.
Det behövs bara en krok, ett par skruvar, muttrar och låsbrickor som inte kostar många kronor. Nog sjutton måste kommunen ha råd med det, säger han.
Bristen på krokar gäller urinoarerna, på handikapptoan intill finns minsann flera hängare. Det kan vi se i den runda byggnaden på Stora Torget.
När ST berättar om problemet för tjänstemannen på fastighetskontoret blir kollisionen total.
Menar du att det skulle finnas krokar i en urinoar. Det har aldrig någon sagt, det är inte utrustning som normalt finns där, säger Krister Magné, ingenjör.
Vad skulle du själv göra med kassen på en offentlig toalett?
Det vill jag inte delge dig, jag skulle inte gå på det stället till att börja med, säger Magné.
Ingvar Jacobsson har tagit upp krokfrågan på allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige. Men politikerna har \"inte förstått frågan\" och Jacobsson, som är en ständig och kanske irriterande idéspruta, känner sig utmanövrerad.
Men det finns ändå hopp.
Tjänstemannen Krister Magné, som var med om att ta fram de offentliga toaletterna för några år sedan, mjuknar till slut.
Det är en smal sak att ordna detta om behovet finns, säger han.
De fyra offentliga toaletterna i Sundsvall finns på Stora Torget, Fisktorget, på busstationen och vid E4 i höjd med casinot. De ägs och sköts av ett företag på kommunens uppdrag, i utbyte mot plats på kommunens reklamtavlor.

Mer läsning

Annons