Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog betalat utan att skicka varorna

En 28-årig man från Korsta åtalades igår för en rad brott, däribland bedrägeri. Han ska vid fyra tillfällen ha tagit betalt för varor han utgett sig sälja på Internet, utan att sedan skicka varorna till sina kunder.

Annons
Mannen åtalas också för narkotikabrott i två fall, och häleri.
Det är fyra personer som polisanmält mannen för bedrägeri. Den första är en kvinna som betalat över 2000 kronor för en bärbar dator som han annonserat ut på Blocket. Någon dator fick hon aldrig. Mannen hävdar att han skickat datorn i ett vadderat kuvert utan kvitto. Kvinnan vill ändå ha tillbaks sina pengar. Det vill också den man i Malmö som betalat i 750 kronor för en bilstereo, liksom den person som betalat 1800 kronor för en mobiltelefon utan att få någon. Vad gäller dessa två hävdar 28-åringen att han inte sålt några grejer till dem, och att det beror på missförstånd att de satt in pengar på hans konto. Varför de inte fått tilbaka pengarna har han ingen förklaring till.
Den fjärde anmälan gäller en kolsyrepistol som mannen annonserat ut på Tradera. Också i det fallet påstår han att han skickat pistolen till kunden, en man i England.
29- har sedan många år narkotikaproblem och i förhör hävdar han att han försöker bli drogfri, bland annat genom subutex, som han fått en läkare att skriva ut. Trots detta har han vid flera tillfällen visat spår av narkotika i blodet och han åtalas därför också för ringa narkotikbrott i två fall.

Mer läsning

Annons