Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolvåring köpte sprit i Söråker

/
  • Tommy Rylander är vaktmästare vid Söråkers idrottsplats och har noterat att allt fler ungdomar tycks samlas där på helgkvällar för att bland annat dricka öl.
  • Under hösten har ungdomarna börjat ge sig på den lilla kiosken vid grillplatsen. Någon har också försökt tända eld på den, av spåren att döma.

Föräldrarna till en tolvårig pojke i Söråker har polisanmält att deras son köpt sprit av en utpekad 17-åring. Köpet/langningen skulle ha skett på lördagskvällen för snart två veckor sedan vid Söråkers idrottsplats, enligt anmälan.

Annons
Det var en äldre syster till tolvåringen som berättade om händelsen för sin mamma. Flickan visste också vem den säljande grabben var. Enligt anmälan var det en petflaska som spriten förvarades i och för den tog 17-åringen 100 kronor.
När ST pratat med elever vid Ala skola så finns det några ställen dit man söker sig på fredagskvällar och lördagskvällar. Folkets hus är ett sådant ställe, \"Röda torget\" som är en större lekplats söder om centrum är en annan plats. En del av de mopedburna åker in till Timrå och en den samlas vid grillplatsen i nordöstra hörnet av idrottsplanen, intill fotbollsplanerna.
Det är alltid nedskräpad vid grillplatsen när vi kommer på måndagsmorgnarna, berättar vaktmästaren Tommy Rylander.
Ölburkar och buteljer vittnar om vad som försiggått. Ofta förekommer viss skadegörelse också.
Den lilla rödvita kiosk som en förening ställt på platsen vittnar om att man försökt tända eld på den. Vid något tillfälle har kiosken välts, liksom fotbollsmålen som står uppställda utanför själva planen.
Vaktmästarna är inte förvånade att det langas alkohol på platsen.
Här sitter ungdomarna lite i skymundan. Det är kolsvart på kvällarna eftersom ingen belysning är tänd. De närmast boende har inga rumsfönster mot platsen.
För några år sedan var det så stökigt intill idrottsplatsen att polisen och kommunens ungdomskonsulenter lade ner lite extra energi för att få bättre ordning där. Det blev också lugnare under ett par år, men sedan skolstarten denna höst har ett nytt gäng ungdomar sökt sig till idrottsplatsen som en plats att träffas på i skymning och mörker.
Det går ju inte att stänga dom ute och så länge dom inte orsakar skadegörelse eller försöker bryta sig in i hus och förråd så går det väl an. Men i sommar har dom gjort inbrott i skidklubbens stuga vid elljusspåret och börjat bryta sönder kiosken vid vår grillplats, säger Tommy Rylander.
Att platsen på nytt blivit ett tillhåll för ungdomar är inte förvånande, men att den även tycks locka så pass unga som elever från femte och sjätte klass är oroväckande.
Särskilt om det visar sig att dom också köper alkohol på helgerna, säger en lärare vid Ala skola.

Mer läsning

Annons