Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolvåringens liv gick inte att rädda

Under onsdagen somnade pojken in.
Trots intensiva räddningsinsatser gick hans liv inte att rädda.

Annons

Pojken var på lekplatsen i Njurunda tillsammans med ett syskon när olyckan inträffade. Han hade klättrat upp i en bollkorg och när han skulle ta sig ner genom ett av bollhålen kilades cykelhjälmen fast och han blev hängande i luften. Hans pappa skyndade dit men då var tolvåringen redan medvetslös.

Hjärt- och lungräddning påbörjades på platsen och efter ankomsten till Sundsvalls sjukhus fördes tolvåringen till Karolinska sjukhuset i Solna. Där kyldes han ner för att hjärnan skulle få de bästa förutsättningarna för att återhämta sig. Men under onsdagen stod det klart att räddningsinsatserna hade varit förgäves.

Händelsen har resulterat i ett stort engagemang över hela landet. På pappans initiativ lyftes vikten av att barn har cykelhjälmar med gröna spännen, vilka löser ut om barnen fastnar. Även lekställningens konstruktion har diskuterats.

Vid Njurunda friskola har man tagit beslutet att plocka bort bollkorgen, dels som en säkerhetsåtgärd, dels eftersom den för alltid kommer att förknippas med lördagens tragiska händelse om den får stå kvar.

Mer läsning

Annons