Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy har fått svar från Regeringskansliet

/
  • Tommy Jansson, ordförande i Team Heffners, har fått svar på sin kritik mot regeringsbeslutet att lägga ner Fas 3.

I ett öppet brev till arbetsmarknadsdepartementet krävde Tommy Jansson besked om framtiden för Fas 3. Nu har svaret kommit.

Annons

I början av december skrev Dagbladet om otydligheten kring Fas 3:s framtid. I ett öppet brev till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och arbetsmarknadsutskottets ordförande Raimo Pärssinen (S) krävde Tommy Jansson, ordförande i Team Heffners, besked om vad som ska gälla för personer i Fas 3 samt de sociala företag som tagit in dem.

Nu har han fått svar.

– Det var ett ganska kort mail och de kom inte med några tydliga besked. Det tolkar jag som att man fortfarande inte har beslutat hur man ska gå till väga, säger han.

I samband med svarsbrevet hade Tommy Jansson gärna sett att man även kom med en offentlig ursäkt till de arbetsgivare som erbjuder platser till personer i Fas 3.

– I samband med valet pratades det om att sociala företag utnyttjade långtidsarbetslösa för att få in pengar. För oss som har kämpat med att hjälpa de här människorna är ett sådant uttalande väldigt kränkande. Därför vill jag se en ursäkt.

Tommy Jansson är dock positivt till att han har fått en första respons på sin kritik.

– Genom att använda sig av lite provokation kan man komma långt i sådana här ärenden, avslutar han.

Mer läsning

Annons