Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomtegränds matsal privatiseras

/

Först tog han över Moklockan på Skönsmohuset.
Nu står Tomtegränd på tur.
I dag kan kommunen lägga över driften av ännu en matsal på krögaren Gamil Marzouki.
Får han förtroendet blir det öppet för alla sju dagar i veckan.

Annons
Skälet till privatiseringen av Tomtegränds restaurang är besparingarna inom Sundsvall kök. Vid fastighetsnämndens sammanträde i dag tas beslut om vem som får uppdraget.
I juli i fjol hyrdes restaurang Moklockan på Skönsmohuset ut till en privat intressent, Gamil Marzouki. Det var ett politiskt beslut som togs efter att kommunen först hotat med nedläggning.
Enligt fastighetskontoret har tre aktörer anmält intresse för att ta över Tomtegränds kök. Mot bagkrund av erfarenheterna från Skönsmohuset har de valt att förhandla med Gamil Marzouki.
Det kommer att bli precis som på Skönsmohuset. Det blir öppet sju dagar i veckan och vi satsar på svensk husmanskost. Jag månar om de äldre. Det är det jag jobbar för, säger krögaren.
Moklockan har fått bra betyg av många matgäster. I synnerhet de nya öppettiderna har fått beröm. Tidigare var Moklockan, som numera heter Hos Gamil, stängd på helgerna och bara de boende på servicehuset var välkomna. Nu är det helgöppet för alla.
En del pensionärer klagar och en del tycker det är jättebra. Så här var det på Sundsvalls köks tid också. Vad jag kan säga säkert är att hemtjänstpersonalen tycker att det blivit bättre eftersom de numera kan hämta mat åt vårdtagarna även på helgerna, säger äldreomsorgens områdeschef, Ann-Christin Svensson.


Mer läsning

Annons