Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring misstänkt för mordbrand

Inom en timme blossade tre anlagda bränder upp i Nacksta. På Oasens skola eldhärjades ett förråd, och intilliggande byggnader hotades. En tonårskille från Nacksta är misstänkt för mordbrand.

Annons
Polis och räddningstjänst larmades till Nackstavägen vid 21-tiden på onsdagskvällen. Då var det ett soprum vid Nackstavägen 20 som fattat eld.
Nästa larm kom bara en kvart senare. Då hade det kombinerade förrådet och soprummet vid Kristna skolan Oasen fattat eld.
Byggnaden brann med öppen låga. Taket och väggarna är utbräda och huset måste byggas upp på nytt, säger räddningsledaren Glenn Johansson.
Medan räddningstjänsten och polisen fanns vid skolan kom ännu ett larm. Nu brann det i sopskjulet bakom förskolan, ett stenkast från Oasen.
Enligt polisanmälan fanns det risk att branden i Oasens förråd kunde ha spridit sig till skolbyggnaderna intill. Därför rubriceras brottet som mordbrand. De andra två som skadegörelse.
Ett vittne har berättat om en yngling som setts i samband med den sista branden. En kille i 16-17 årsåldern från Nackstavägen är misstänkt för de anlagda bränderna. Han togs i förhör av polisen under natten, men är inte frihetsberövad.
Polisen vill inte berätta om ynglingen erkänner eller förnekar brott.
Just nu är vi mitt uppe i en känslig förundersökning, och därför kan vi inte säga något ännu, säger en polisman.
Socialtjänsten kommer att underrättas, och en åklagare kommer att leda den fortsatta utredningen. Ynglingen kommer att tas i ytterligare förhör.
Oasens rektor Marie Flateböe berättar att det var deras städerska som upptäckte branden vid förrådet. Inget verkligt värdefullt skadades, i förrådet fanns utemöbler och utrangerade datorer.
Min reflektion är att soprummen är lite för lättåtkomliga, och att det kanske är dumt att ha dem intill ett förråd.
Hon kallar bränderna för \"busstreck\", och känner inte att det var riktat mot skolan.
Vi har funnits här i sju år, och varit väldigt förskonade, säger hon.

Mer läsning

Annons