Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårsflickor i svartsjukedrama

Driven av svartsjuka gick den 16-åriga Njurundatjejen till angrepp.
Nu åtalas hon för misshandel och olaga hot mot en jämngammal tjej som enligt henne "strulat" med hennes kille.

Annons
Händelsen utspelade sig under en ungdomsfest på Dyket i Skottsund, den 23 april. Men egentligen var det kulmen på en kontrovers som börjat redan i januari.
16-åringen har berättat i förhör att den andra tjejen haft sex med hennes kille, och att hon var rasande på dem båda. Hon erkänner att hon av den anledningen angrep sin rival när hon fick syn på henne vid Dyket. Men hon förnekar att hon utdelat mer än en örfil, och några hot vill hon inte erkänna, eftersom hon var så arg att hon inte minns vad hon sade.
Men den andra tjejen berättar om en betydligt allvarligare misshandel, och får stöd av flera vittnen. Enligt åtalet har 16-åringen slagit henne minst två gånger i ansiktet med knytnäven. Därefter har hon hotat slå ihjäl henne om hon visade sig i Njurunda i framtiden.
Någon vecka senare ska hon dessutom ha upprepat hoten, på en grillplats vid Ljungan. Den slagna tjejen berättar att hon varit väldigt rädd för 16-åringen, och att hon tror att hon skulle kunna göra allvar av hoten. Hon yrkar nu 7 000 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk.

Mer läsning

Annons