Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torget där inget händer

/
  • Kaj Utter irriterar sig på att så lite händer på Röhmans torg i Matfors. Två gånger om år, vid julskyltningen och Sveriges nationaldag, är det aktiviteter annars är det  tomt.

Kaj Utter i Matfors retar sig på att Röhmans torg utnyttjas så lite. Han tycker att Företagarföreningen i Matfors tar för mycket betalt.

Annons
Kaj Utter menar att om det inte vore så dyrt skulle flera våga sig på att hyra en plats där. Han tänker sig att det skulle vara som i Sundsvall med frukt och grönsaksförsäljning.
Fisk- och munkförsäljningen som nu sker utanför ICA-butiken skulle också kunna flyttas dit.
Han ser med oro på avvecklingen av näringslivet i Matfors och tar Lucksta som ett avskräckande exempel. Där fanns förut en väl utvecklad service. Nu finns det bara en matbutik där.
Om tio år kommer det inte att finnas mer än en ICA-affär här i Matfors heller, säger Kaj Utter.
Han ondgör sig över att det inte finns någon turistbyrå. Och om några skulle vilja titta närmare på bygden så finns det ingen möjlighet till övernattning för dem.
Jag har åkt runt halva jorden men när jag ser Marmen tycker jag att det är vackrast här.
Stig Svedlind, ordförande i Företagarföreningen i Matfors, förstår inte alls vad Kaj Utter menar med att det är dyrt att stå på Röhmans torg. Föreningar står där gratis och för andra intresserade kostar det mellan 100 och 150 kronor per dag. Det avgörs från gång till gång. Någon stor efterfrågan på torgplatser har han inte märkt.
Vad beträffar aktiviteter i Matfors arbetar Företagarföreningen intensivt med det, enligt Stig Svedlind,
Efter nyår kommer Matfors att delta i projektet Mittland. Det är ett EU-projekt. Några av målsättningarna är att minska arbetslösheten och att få fler Matforsbor att handla på hemmaplan.
Det är mycket på gång inom Företagarföreningen och den ekonomiska föreningen Samhällsbyggarna för att bryta den nedåtgående trenden i Matfors men de som bor här måste också hjälpa till, säger Stig Svedlind.

Mer läsning

Annons