Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total förvirring om flytt från Petersvik

/

Beskeden till Petersviksborna är förvirrande.
– Ni får bo kvar i två år, säger logistikparkens vd Åke Jonsson.
– Ni måste flytta inom en månad, säger kommunen.

Annons

Bostadshusen i Petersvik ska rivas och ge plats åt den stora logistikpark som ska byggas för att binda samman tåg- sjö- och lastbilstrafik.

Frågan är när husen ska rivas och hur länge Petersviksborna får bo kvar. Tidigare har de fått veta att de måste bort innan den första oktober. De har redan börjat packa och förbereda sig för flytten

Men i måndags sa Åke Jonsson, vd för Logistikparken, i en intervju i Radio Västernorrland att Petersviksborna kan ta det lugnt. De behöver inte flytta ännu och kan bo kvar ända till hösten 2017.

– Vi tänker inte starta några fysiska entreprenadarbeten innan vi har ett klart beslut från politiken, så de kommer att kunna bo kvar till dess, sa Åke Jonsson i radion.

Det uttalandet fick i sin tur kommunen att agera. Dagen efter gick kommundirektören Stefan Söderlund ut i radion och förklarade att de visst måste flytta, helst på en gång. Kommunen har tillträde till marken från och med den första oktober 2015:

– Rent projekttekniskt så kommer vi inte att börja bygga järnvägsspår på de här fastigheterna den första oktober, men däremot så behöver vi ha rådighet över marken för att kunna driva den fortsatta planeringsprocessen. Att då ha människor kvarboende i fastigheter som kommunen äger vore olyckligt både för processen och för de enskilda.

När Sundsvalls tidning ringer Åke Jonsson för att reda ut vad som egentligen gäller, backar han från sitt tidigare uttalande i radion. Enligt honom är det kommunen som bestämmer när Petersviksborna ska flytta, inte han.

Betyder det att Petersviksborna måste flytta innan första oktober?

– Det är kommunen som äger frågan, i övrigt har jag inga kommentarer, säger Åke Jonsson.

Tror du inte att det blir förvirrande för Petersviksborna med alla olika bud?

– Jag ska iväg på ett möte nu och har inget mer att tillägga i det här.

Mer läsning

Annons