Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träden på hans tomt sågades ner

När Gert Blomgren kom från arbetet hade någon kapat ner 23 träd på hans tomt. Gärningsmannen är känd och polisanmäld. Åklagaren beslutade att brott inte kan styrkas.

Annons
I anslutning till Blomgrens tomt löper ett 50 meter långt dike ut mot Märlvägen. Den marken tillhör Blomgren och på den sträckan har träden kapats och forslats bort.
Det var ett vittne som såg händelsen och jag visste snart vem gärningsmannen var. En person som inte bor långt ifrån mig, säger Gert Blomgren.
Trädfällaren uppger att han fått tillåtelse av Sundsvalls kommuns fastighetskontoret att kapa ned träden. Mannen vill inte tala om vilken som gett tillståndet,
När jag tog kontakt med Thomas Häggsröm på fastighetskontoret visste han att ingen lovat eller gett tillstånd till kapning av träd på Märlvägen, säger Gert Blomgren.
Det är i huvudsak björk som tagits ner. Men även några ädelträd som körsbärsträd.
Fram för allt fungerade träden som insynsskydd och höll ljudnivån från trafiken nere. Det tar väl drygt 10 år innan jag kan få tillbaka fördelarna med träden, säger Gert Blomgren och pekar bort mot tomtgränsen där träden en gång stod.
Trädfällaren menar att han hade lov att fälla träden eftersom han trodde det var kommunens mark.
Åklagarkammaren i Sundsvall lägger ned ärendetsom rubriserades som egenmäktigt förfarande. Assistentåklagaren Stefan Blyberg anser inte att brott kan styrkas. I sin motvering skriver han: \"Ansvar för egenmäktigt förfarande förutsätter att den misstänkte utfört gärningen i fråga med vetskap om att han saknat erforderlig behörighet därtill\".
Jag kommer ingen vart i det här fallet. De avslog överprövningen med samma motivation, Nu återstår bara civilrättsliga åtgärder för mig. Nu till veckan ska jag träffa en advokat och diskutera fallet. Man kan väl för jösse namn inte gå omkring i ett villaområde och olovligen kapa ner andras träd, säger Gert Blomgren.

Mer läsning

Annons