Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos hotar när E4 stängs av

/
  • Den nya viadukten som ska bredda genomfarten under E 4 vid Klökanvägen.
  • Vid trafikplatsen i Birsta får E 4-trafiken samsas om en av och påfart. Det är rampen för norrgående trafik som nu är dubbelriktad.

Det största omledningen och avstängningen av E 4 någonsin i regionen börjar i dag. Skillnaden i tid är fem minuter under normaltrafik. Den tidsskillnaden kommer förmodligen bli större i rusningstrafiken.

Annons
Det började redan i natt med omskyltning och målning. När klockan sedan blev sex stängdes E 4 av och nu leds trafiken via Johannedalsvägen och Ljustavägen. På Vägverket tror man att de stora problemen kommer att uppstå vid trafikplats Birsta och Alnöbron.
Under omledningen kommer den temporära E 4:an att ha företräde gentemot den övriga trafiken. Det betyder att den plats på sträckan där det förmodligen kommer att skapas mest problem på grund av det är vid Alnöbron.
Trafiken från Alnö får lämna företräde för den tillfälliga E 4-trafiken på Johannedalsvägen, säger Mats Lögdahl projektledare, vid Vägverket Region Mitt.
En rekommendation som pendlare från Alnö får är att starta några minuter tidigare och på så sätt ha lite extra tid på sig både morgon och kväll.
Vid Birsta kommer påfartsrampen för trafik norrut få samsas med den södergående E4-trafiken.
Det är för att undvika att den trafiken ska få korsa varandra på Timmervägen, Mats Lögdahl.
En annan lösning som kommer att underlätta för personbilstrafiken i köpcentret under avstängningsperioden är att det går att köra ut på E 4 via Klökanvägen. Det är den nya påfartsrampen där som temporärt kommer att öppnas.
Grunden till hela avstängningen är den att den gamla bron på Klökanvägen ska bytas ut för bredda vägbanan. Hur lång tid arbetet med att få dit den 1 700 ton tunga viadukten tar beror till stor del på hur rivningen av den gamla fortlöper. Men från och med idag är det dygnet-runt-arbete som gäller och målet är naturligtvis att öppna tidigare än planerat.
Men det vet vi mera om i slutet av veckan, säger Mats Lögdahl.
Hastigheten kommer att anpassas under de två veckorna. Vägverket har haft möten med polisen beträffande omledningen av trafiken.
De kommer att vara på plats med sin mobila övervakningskamera för att övervaka trafiken under ombyggnadsperioden, säger Mats Lögdahl.
Trafiken kommer att ledas om under perioden 14 augusti klockan 06.00 till fredagen den 26 augusti klockan 18.00.

Mer läsning

Annons