Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trängsel i katolska församlingen

Över hundra personer kommer när katolska församlingen har sina mässor. Och nu går det inte längre. Först funderade man på utbyggnad, sedan har sökande pågått efter andra lokaler men nu lutar det mot nybyggnation.

Annons
Sökandet efter nya tomter pågår, bekräftar fader George, och tillägger att församlingen tittar på många olika alternativ.
Han tycker inte att det känns bra att församlingsmedlemmarna tvingas sitta ute i foajen under mässan. Det är inte så länge sedan katolska kyrkan satsade på en utbyggnad i Sundsvall men tillströmningen visar på att behovet har vuxit ordentligt sedan dess.
Några förslag på andra byggnader har kommit in men det som hittills dykt upp har inte fungerat för församlingens behov utan stora förändringar, vilket också är kostsamt.
Det är viktigt är att vi får lokaler centralt för många av våra besökare är flyktingar och de har inte råd att åka långt, säger fader George.
Den nuvarande kyrkan är 15 år gammal och kostade 6,5 miljoner kronor att uppföra. Om församlingen igen lägger ner mycket pengar så vill man vara säker på att det blir en bra kyrka. Men för fader George spelar det egentligen ingen roll om det blir utbyggnad, ombyggnad eller en helt ny kyrka.
Huvudsaken är att alla får plats i kyrkan.
Från katolska biskopen har han fått beskedet att det är viktigt att tänka på framtiden. Blir det en nybyggnation är det knappast möjligt med byggstart förrän nästa sommar så katolikerna i Sundsvall kommer att få fortsätta trängas ett bra tag till.

Mer läsning

Annons