Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travtränare omkom i bilolycka

/
  • Travtränare Anders Skoglund omkom i en bilolycka i söndags. Han kom från en stark travsläkt och har haft stora framgångar som kallblodstränare.

Proffstränaren på Bergsåker Anders Skoglund har avlidit. Han omkom i en bilolycka på söndag kväll några kilometer norr om Helgum i Ångermanland.

Annons
Anders Skoglund var på väg hem från en ponnytävling i Hoting där hans söner tävlat under dagen. Sönerna stannade kvar i Hoting. Troligen var det en punktering som fick bilen att köra av vägen norr om Helgum i Ångermanland. I bilens hästtransport befann sig två hästar som tog sig ut på gräsmattan där bilen voltat.
Kollegan Stig Åke Andersson, som körde bilen, fördes till intensiven på Sollefteå sjukhus. Anders Skoglund omkom. Anders Skoglunds mest framgångsrike häst var Gullan Fax. En av de 15 hästar som han hade i träning.
Ordförande på Bergsåkerstravet Ingemar Sjöbom har varit vän till familjen i många år.
Det är en stor förlust för Bergsåker. Anders Skoglund har varit en av de mest framgångsrika tränarna i landet, säger han.
På Bergsåker är det många som är ledsna över det som hänt.
Vi har pratat mycket om det i dag. Alla är ju medvetna om att det omkommer människor i trafiken varje dag, men när det händer någon anhörig så är det svårt att förstå. Jag är bedrövad, säger Ingemar Sjöbom.
På torsdag kommer en minnesstund att hållas i anknytning till tävlingarna. Det kommer bli en tyst minut och flaggorna hissas på halv stång.

Mer läsning

Annons