Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män misstänks för knivdådet

En 29-åring och en 37-åring sitter fortfarande anhållna skäligen misstänkta för grov misshandel av en 24-årig man som knivskars i halsen under söndagsnatten.
Förhör har hållits under söndagen med en tredje person, som kan ha varit delaktig i händelsen.

Annons

Larmet inkom till polisen klockan 00.45.

Den 24-årige mannen ska då ha varit på väg med bil i sällskap med en kvinna på väg till sjukhuset. Polisen skickade en patrull till sjukhuset, men där ska den knivskurne 24-åringen snabbt ha blivit nedsövd och sedan akut opererad. Detta ledde till att 24-åringen inte kunde lämna någon utförligare information om händelsen, skriver polisen på sin hemsida. Polisen kunde dock lokalisera en adress i Skönsmon där 29-åringen och 37-åringen senare på natten kunde hämtas in till förhör efter ett beslut om husrannsakan.

Enligt Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, så ska knivskärningen ha föregåtts av att 24-åringen blev kontaktad av en de misstänkta gärningsmännen som bad om skjuts. Efter att ha bestämt träff på Kubenbadet så ska 24-åringen ha kört dit tillsammans med en kvinna. När de kom fram så ska de tre andra männen redan ha befunnit sig där.

– Det som händer där är i stora drag att en av dem vill att han ska kliva ur bilen. Det vill han inte. Då öppnar en annan gärningsman dörren på passagerarsidan och börjar misshandla honom med något föremål. Då är det en tredje person som hoppar in i baksätet på bilen och åsamkar honom skada på halsen. När det här händer så börjar han köra från platsen och då kastar sig den tredje gärningsmannen ur bilen, säger Stefan Sundberg.

29-åringen och 37-åringen hämtades in till förhör vid 04-tiden under söndagsmorgonen. Samtidigt kunde sjukhuset konstatera att 24-åringens skador är måttliga. Brottet rubriceras som grov misshandel. De båda anhållna männen förnekar brott.

Mer läsning

Annons