Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre sista temaveckor på rampparken

/
  • Carl Strandlund tittar på medan kompisarna åker. Det var när han såg BMX på teve som han blev sugen på att börja åka själv.

Det är BMX som gäller den här veckan. På Drakstadens ramppark får skatare och inlinesåkare snällt titta på fram till klockan 15. Sista chansen att åka i parken är nästa vecka. I höst blir det nya lokaler.

Annons
Det blir sista sommaren i lokalen. Till hösten flyttar Drakstadens ramppark tillbaka till den gamla bygghallen på Västhagen. Under tre sista temaveckor kan alla som är sålda på hjul passa på att få tips och hjälp.
Ett gäng killar i elvaårsåldern cirkulerar runt på ramperna. En av dem, Carl Strandlund, har en tröja med en BMX-åkare på. På den låga cykeln sitter klisterlappar med skejtmärken. Byxorna är pösiga och där under finns ett ärr från en olycka på crossen.
Jag åkte i skogen och slog upp benet. Min mamma sa att jag bara behövde tejpa ihop det, men det var så djupt så jag var tvungen att sy sju stygn. När jag fick reda på det så började jag gråta, säger han.
BMX-åkarna har hela utrymmet fram till klockan tre på eftermiddagarna. Därefter är alla välkomna som vanligt. Nästa vecka är det skateboardåkarnas tur.
På plats finns instruktörerna Jens Lindberg och Filip Olsson. De hjälper till med tips och fixar killarnas cyklar.
Det här är en av de bästa lokalerna i Sverige. Föreningen drivs ideellt och det är bra att det kan fungera, säger Jens Lindberg.
I snitt kommer 20-25 personer varje dag för att åka i hallen. De är mellan nio och tretton år och kan hålla på i många timmar i streck. Ett par blå plastkannor fyllda med vatten står framme för att killarna ska få i sig vätska.
Jag hörde av någon att man inte får mjölksyra när man är så ung. Det är väl därför de kan hålla på så länge, säger Jens.
Att åka fem timmar en dag är inte konstigt för de som hänger här. En paus med lite pizza och dricka och sedan är det bara att sätta igång igen.

Mer läsning

Annons