Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre stycken fick Nathaliestipendie

/
  • Kjell och Jane Rönnqvist meddelar vilka som fått årets Nathaliestipendie.
  • Alex Åsenlund tar emot Nathaliestipendiet utan Kjell och Jane Rönnqvist.
  • De tre stipendiaterna Alex Åsenlund, Christer Gillgren och Malin Lindholm tillsammans med Kjell och Jane Rönnqvist.
  • Mathilda Åström sjöng flera sånger, bland annat Jill Johnsons sång om Nathalie. Här sjunger hon Himlen runt hörnet, i bakgrunden syns Mats Erland Persson på gitarr.

Årets Nathaliestipendie delades på söndagskvällen ut på ett fullsatt Opalen i Kvissleby. Nathalies mamma Jane Rönnqvist menade att vi vuxna ofta saknas bland ungdomarna ute på stan. Men det gäller inte årets tre stipendiater.

Annons
En fantastisk kväll i glädjens tecken. Med de orden inleddes kvällen i Opalen och det bjöds på både musik- och komikunderhållning när årets Nathaliestipendie skulle delas ut. Christer Gillgren från polarna, Alex Åsenlund som arbetar med barn och ungdomar i Njurunda och närpolisen i Kvissleby, Maria Lindholm var de tre som fick ett stipendium på vardera 4 000 kronor.
De här personerna behövs i dagens samhälle och jag tycker att det var rätt personer som fick stipendiet, säger Jane Rönnkvist.
Christer Gillgren menade att det var glädjande att få den här personliga utmärkelsen trots allt det tragiska som ligger bakom den. Han tycker också att det är något som får honom att kämpa vidare mot droger och våld i samhället. För Maria Lindholm känns stipendiet som en uppmuntran om att närpolisen behövs. Tidigare har hon haft svårt att se något positivt i det som hänt.
Jill Johnson som skrivit en låt om Nathalie var också på plats. Hon sjöng två julsånger men sången om Nathalie framförde hon inte själv utan den överlät hon till Mathilda Åström från Njurunda att sjunga. Något som hon genomförde med bravur och Jane Rönnqvist menade att blev det en bra avrundning på hela arrangemanget som varade i ungefär en timma.

Mer läsning

Annons