Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Sundsvallsbor känner sig hotade

Affärsmannen, hans hustru och en tredje person säger att de blivit hotade till livet. I samband med ett ägarbyte i ett företag ifrågasattes en anställds sjukfrånvaro—vilket fick hennes sambo att se rött.

Annons
Den misstänkte mannen hävdar att hans flickvän blivit illa behandlad i samband med ägarbytet på företaget där hon varit anställd i tio år.
Kvinnans juridiske ombud Per Larsson håller med:
Det är anmärkningsvärt att en arbetsgivare beger sig hem till en anställd på andra sjukskrivningsdagen och beter sig så här. Det är inte konstigt att kvinnans sambo blev upprörd, säger Per Larsson.
Kvinnan sjukskrev sig på måndag. Dagen efter ändrades ägarbilden och hon fick ett telefonsamtal från den nya ägarens 64-årige make. Enligt kvinnan ifrågasatte mannen hennes sjukskrivning och ville att hon skulle säga upp sig. Han ville också komma hem till henne med ett brev med anmodan att hon skulle lämna in ett läkarintyg från första sjukskrivningsdagen.
Kvinnan bad en väninna om hjälp eftersom hon inte orkade träffa mannen. Väninnan tog emot ute i trapphuset och fick i uppgift att vidareförmedla brevet och uppmaningen till kvinnan om att säga upp sig från jobbet.
Så behandlar man inte en person som jobbat hårt för företaget i tio år. Hon tog mycket illa vid sig, säger kvinnans sambo.
Strax efter påhälsningen blev kvinnan återigen uppringd. Det var 64-åringen som hade fler frågor rörande hennes sjukskrivning. I förhör har det framgått att han även ville veta hennes inställning till den nya arbetssituationen och om hon hade tänkt komma tillbaka, säga upp sig eller bli uppsagd.
Kvinnans sambo var hemma och tog över telefonluren.
Jag sa till honom att han betedde sig svinaktigt, säger sambon.
Men enligt 64-åringen blev han överöst av hotelser riktade mot sig själv och sin familj. Strax därefter ringde sambon upp både den tidigare och den nuvarande ägaren. Även de ska ha blivit utsatta för hotelser.
I går åtalades kvinnans sambo för olaga hot. 64-åringen uppger att familjens vardagssituation förändrats sedan hoten och att de alltid måste vara på sin vakt. Själv tror han att allt bottnar i att kvinnan ville köpa företaget själv och att hon kände sig lurad när det stod klart hur det skulle bli.

Mer läsning

Annons