Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tros ha lämnat landet med minst tre miljoner på fickan

I går steg summan till drygt tre miljoner kronor. Anmälningarna mot den 48-åriga Sundsvallskvinnan fortsätter strömma in till polisens eko-rotel. Polisen utesluter inte att familjen skrämts till flykt.

Annons
Ännu i går hade inga husrannsakningar gjorts och inte heller hade det gått ut någon efterlysning. Kvinnan och hennes familj lämnade landet brådstörtat och kvar finns i princip alla personliga ägodelar.
Polisen vet i nuläget inte om familjen varit utsatt för något hot och därmed känt sig tvingade att fly.
Men eftersom anhöriga som finns kvar i stan säger sig ha blivit hotade så är det inte otänkbart. Jag vill råda familjen att ta kontakt med polisen, säger chefen vid eko-roteln Jan Granquist.
Minst 13 personer har polisanmält kvinnan för bedrägeri och vid lunchtid i går uppgick den totala summan till drygt tre miljoner kronor.
Jag tror att det är många fler anmälningar att vänta, säger Jan Granquist.
Familjen har varit i livsmedelsbranschen i flera år. Nu har de bommat igen minst en butik och en restaurang. Bostadshyran är inte betald och risken för att fordringsägarna börjar rada upp sig är överhängande. Lokalhyror i centrala Sundsvall och ett stort antal leverantörsskulder förfaller inom kort, dessutom finns en restskuld på närmare 200 000 kronor som härrör från två personbilar, värda cirka en halv miljon kronor. Bilarna liksom familjen är spårlöst försvunna sedan drygt en vecka och ingen verkar veta vart de tagit vägen.
Ärendet har nu landat hos Internationella åklagarkammaren i Sundsvall på vice chefsåklagare Peter Salzbergs bord. Han förväntas komma med vidare utredningsdirektiv inom kort.

Mer läsning

Annons