Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryggt och trevligt i Bosvedjan

/

Annons

Jag frågade mig och jag kunde bo i Bredsand och där var svaret ja. Nu ställer jag mig samma fråga om Bosvedjan och erkänner att det är ett trevligt område med många trevliga människor. Men svaret blir nog, kanske efter att jag blivit pensionär.

Det vill säga den dagen jag säljer huset och vill slippa skotta snö och hålla på med gräsklippning och andra arbetsuppgifter som tillhör husägandet. Min text handlar i stort sett bara om bostadsrättsföreningen och några personer som bor i området. Det är svårt att greppa ett så stort område med några fåtal röster.

Husfasaderna är inte direkt vackra eller inbjudande. Däremot känns det som lagom stora huskroppar. Inga stora höghus som i Nacksta. Husen ligger dessutom med acceptabelt stora avstånd från varandra. Planeringen gör också att det i princip är bilfritt inne i området. Något som barnfamiljer borde kunna känna en trygghet i.

Jag får intrycket och tror också det är så att sammanhållningen är bra. Risken för att ofrivilligt leva anonymt borde vara lätt att undvika. Dels på grund av områdets planering vilket inbjudet till att vara ute. Dels på grund av alla aktiviteter som görs genom bostadsrättsföreningen. Här är det bara att välja vad man vill vara med på. Och då borde det vara lätt att träffa andra människor med liknande intressen.

Och skulle jag vilja göra något själv, finns också den möjligheten i snickeriverkstaden. Eller varför inte spontant ta sig ut i något spår i skogen som ligger granngårds.

Det starkaste intrycket under reprotaget var 93-åriga Maj Britt Olsson. Denna äldre kvinna som arbetat på EPA och Åhléns som fortfarande är aktiv, medveten och nyfiken. Även den unge skateboardåkaren Alexander Elfving gjorde intryck. En ung medveten kille med aptit på livet som just nu lever för sin bräda.

Är du redan inloggad i E-tidningen klicka här. Är du inte inloggad klicka här och följ sedan de här fyra stegen:

1) Logga in.

2) Klicka på dagens exemplar.

3) Välj arkiv i menyraden nere till vänster.

4) Klicka på E-tidningen den 14 juli 2013.

Mer läsning

Annons