Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turbåt på Indalsälven

I Indal finns planer om att starta turisttrafik på Indalsälven. En förening håller på att bildas och har ansökt om bidrag från länsstyrelsen. Båt, bryggor och annat är kostnadsberäknat till 700 000 kronor.

Annons
Än är allt bara planer, men idén är att Indalsälven ska trafikeras av någon form av turbåt. Det finns även tankar om att utveckla ett besöksmål som informerar om notdragning och laxfisket i älven.
Det är jag som tagit initiativet till det här eftersom jag tycker att det behöver hända något här, säger Jenny Melin.
I första hand har hon undersökt vilka som kan vara intresserade av att vara med i föreningen samt om det finns någon möjlighet att få hjälp med finansiering för att komma igång.
Ansökan skulle vara inlämnad till länsstyrelsen senast den första september så därför blev det lite bråttom för oss, säger Jenny Melin.
Länsstyrelsen har begärt yttrande från berörda kommuner och utvecklingsstrateg Sune Lindén, Timrå, har studerat ansökan och tillstyrker varmt föreningens ansökan.
Förslaget som presenteras uppfyller väl kriterier om nya turistprodukter i länet. En organiserad turtrafik på Indalsälven skulle även gynna de entreprenörer som redan i dag finns utmed älven. Förslaget är därför värt allt det som kan ges, säger han i sitt yttrande till näringsavdelningen på länsstyrelsen.
Kävstabrons camping, Bergeforsens camping och Östanskär jakt och konferens är företag som redan visat intresse för att kunna bli samarbetspartners till föreningen.

Mer läsning

Annons