Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turbonegro

Storsjöyran, Badhusparken, lördag

Annons
Jag vet inte om det är ren slump eller bara ett ovanligt lyckasammanträffande. Men, timmen innan Turbonegro avslutar årets Yra Badhusparken viftar ett sprängfyllt Stortorget med norskbefruktadJämtlandsflaggor. Och Ljusberg presidenttalar ovanligt ödmjukt ogrannlandet. Som upplagt för en konsert med norska porrpunkrockarnTurbonegro, med andra ord.
Och den sektliknande snaskcirkusen är uppskattad bland lördagspubliken. Föförsta gången på sista festivaldagen är det trångt nere vid Storsjön ocfrontmannen Hank von Helvete mässar karaktäristiskt på sin halvrisigsvenska. Om sitt hemland, att supa och idka älskog på stadsfester som haglatt jämför med det glättiga folkparkslivet.
Men det är bara halvkul. Inte alls så vasst som Hanks rännstenserotik kavara, och med det försvinner en del av charmen med Turbonegro.
För även om de musikaliska prestationerna är helt oklanderliga kännspelningen alldeles för mycket som en dag på jobbet. Trots atskojupproriska Hank så klart tycker vi ska skita i att jobba. Det ästabilt, men den riktiga glöden infinner sig bara sporadiskt och med låtasom City of Satan, Get it on och Are you ready.
Tur att norrmännens lägstanivå är generöst hög.
Joacim Persson

Mer läsning

Annons