Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turisterna får lära sig vett och etikett i skog och mark

Den svenska sommaren lockar både inhemska och utländska turister ut i vår orörda och vackra natur. Nu har Håll Sverige Rent arbetat fram material som ska informera turisterna om allemansrätten.

Annons

Stiftelsen Håll Sverige Rent har tagit fram en webbaserad frågesport på flera olika språk där syftet är att ge turisterna en lättillgänglig information om allemansrätten. Initiativet är rikstäckande och de har även skickat ut informativa affischer till landets alla turistbyråer.

– Det är viktigt att turisterna får information om vad man får och inte får göra i vår natur, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent.

Nedskräpning i den svenska naturen är ett stort problem och med hjälp av den lättåtkomliga informationen hoppas initiativtagarna på en förändring.

– Hittills har reaktionerna varit goda. En stor anledning till att turisterna kommer till Sverige är på grund av naturen. På det här viset får de veta hur de kan utnyttja allemansrätten på bästa sätt samtidigt som de får lära sig om att värna om naturen, säger Johanna Ragnartz.

Mer läsning

Annons