Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turlistan försvinner – hänvisar till internet

/

Tryckta bussturlistor är ett minne blott.
Från och med i dag är det webben och appen som gäller om du vill veta när bussen kommer.
– Allt fler söker digitala vägar för information, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din tur.

Annons

I juni tvingades Din Tur återkalla bussturlistorna på grund av tryckfel.

Nu minimeras risken för tryckfel helt och hållet – från och med i dag gäller nya busstider – men de tryckta turlistorna tas bort.

Vill du veta när bussen anländer så är det webben, appen eller de digitala skyltarna som gäller.

– Vi har gjort en undersökning som visar att de två största källorna som människor använder är webben och appen. Endast sex procent tittar i en turlista, berättar Annica Kjellin.

Din Tur vill dock betona att man inte utesluter de människor som kanske inte har tillgång till en dator eller mobiltelefon.

– Kundservice är redo att ta emot samtal och kunna vara behjälplig den vägen, sedan kan vi även skicka hem turlistan om man meddelar namn och adress. Alla ska ha möjlighet att få den information man behöver, säger Kjellin.

Kan du ändå förstå de människor som inte gillar det här beslutet?

– Absolut, för många ligger turlistan varmt om hjärtat, man är van att ha den i handen. Men även pensionärerna blir allt modernare, det här handlar bara om en liten förändring i beteendet. Jag tror att det kommer gå bra. Merparten söker digitala vägar och det ökar lavinartat.

Annica berättar även att de digitala busskyltarna, som blir allt fler, i framtiden kommer erbjuda tidtabeller i realtid.

– Jag kan inte säga något datum än, det är en teknisk fråga men vi jobbar på det. I kombination med webb och app kommer det bli en bra ersättare till de tryckta turlistorna, säger Annica Kjellin.

Mer läsning

Annons