Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Här får du träningen gjord – på lunchen

/

Träna, duscha och ät lunch. Allt på en timme. Det är idén till sju tjejkompisars initiativ Lunchpass.
– Då är träningen gjord när man kommer hem, säger initiativtagaren Maria Åhman.

Annons

De flesta tjejerna har en bakgrund som friskvårdskonsulter och brinner för träning och hälsa. Det var för två månader sedan som idén om att börja erbjuda lunchpass tog form.

I tisdags blev idén verklighet och i Danceworlds lokaler kan man nu välja mellan tre olika pass, vid tre olika tider under vanliga lunchtider.

– Vi kör mellan elva och 12.30 och man kan välja mellan ett baspass, ett intensivpass och att bara ta det lugnt på ett avslappningspass. Tanken är att det ska finnas något för alla och under tider då de flesta kan, säger Maria Åhman.

Förutom Maria Åhman drivs verksamheten även av kompisarna Anna Forsgren, Amanda Hansson, Elin Forsgren, Isabelle Jakobsson, Ida-Felicia Jaanus och Emmeli Wiklund.

Den första veckan är det gratis att komma och träna, men intresset har varit ganska svalt de inledande dagarna. Trots det tror tjejerna på konceptet.

– Det här ligger i tiden och det finns verkligen någonting för alla. Det spelar ingen roll om du inte är i bra form just nu, det här blir en ny bra vana liksom, säger Amanda Hansson, instruktör för intensivpassen.

En av de som hittat till passen är Siv Englund. Hon tränade både på tisdag och på onsdagen.

– Jag har till och med köpt ett träningskort. Jag gillar idén och tänker att det är lika bra att hoppa på från början, säger hon.

Efter träning och dusch finns det även matlådor att köpa.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda hela kittet, med träning och mat. Därför lägger vi stor vikt där också och ser till att maten är lagad från grunden, säger Amanda Hansson.

Efter introduktionsveckan blir nästa steg för tjejerna att försöka få olika företag att komma till dem och träna.

– Vi riktar oss ju till alla, även skolelever och pensionärer. Men vi tror verkligen att olika företags medarbetare skulle må bra av att komma ur kontorslandskapen lite, säger Maria Åhman.

Mer läsning