Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Här slår tjuvarna till – stjäl skoter mitt i natten

/

Mitt i natten slog tjuvarna till och gjorde inbrott i hans skoterbutik.
Torbjörn Lagergren la ut övervakningsfilmen på Facebook som en markering.
– Det här är vår trygghet och jag kan aldrig acceptera att någon gör på det sättet, säger han.

Annons

Om ett par veckor kommer nya skoterbutiken Terrain Domination att öppna på Norra vägen i Sundsvall. Men redan innan premiären har butiken varit utsatt för ett inbrott och ett inbrottsförsök.

Ägaren Torbjörn Lagergren har redan tröttnat. Han valde att markera genom att lägga ut en övervakningsfilm på Facebook där två tjuvar bryter upp garageporten mitt i natten och stjäl en av hans skotrar.

– Det finns en gräns för vad man kan acceptera. Det här är vår arbetsplats där vi ska kunna känna oss trygga och då kan jag inte tolerera ett sådant beteende. Nu skickar vi ut en signal där vi visar att det finns ett väl fungerande övervakningssystem och larm som kanske avskräcker någon annan från att göra ett försök, säger han.

Vad har du fått för reaktioner?

– Bara positiva faktiskt. Ingen har haft något att anmärka på det.

Är du orolig att drabbas av fler inbrott?

– Nej, det kan jag inte säga att jag är. Inbrott kan man aldrig vara säker på att slippa, men vi har ett fullgott skydd. Gör man ett inbrott här är risken väldigt stor att man blir ertappad.

Sköterstölden inträffade mitt i natten då tjuvarna forcerade garageporten med hjälp av ett spett. Därefter stals en skoter som senare hittades på en åker i Granloholm och bägge tjuvarna greps senare av polis.

– Jag blir mest bara trött, men samtidigt kan jag känna empati långt där inne. Jag tycker synd om människorna som hamnar i ett läge att de måste göra inbrott för att överleva vardagen, säger Torbjörn Lagergren.

Hur drabbad blev ni?

– Jag vill ändå säga att det här var en relativ lindrig typ av inbrott. Totalt handlar det om en kostnad på runt 15 000 kronor, men det tar energi och det kostar pengar. Det känns som vi har andra saker att lägga pengar på än laga skotrar och varuportar som andra förstör. Vi hade kunnat investera i butiken i stället.

Men det här är inte första gången Torbjörn Lagergren drabbas av ett inbrott. För ett par sedan drabbades hans ICA-butik i Söråker.

– Där blev vi drabbade på ett betydligt värre sätt och tjuvarna kom över värden för flera hundratusen kronor. Men i det fallet åkte förövarna dit. Så där hade jag också tur i oturen även om själva inbrottet den gången var värre, säger Torbjörn Lagergren.

Mer läsning