Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Ica reser sig ur branden

/

En brand satte käppar i hjulen för Ica i Kvissleby. Men butiken studsar tillbaka – och det med besked.
– Vi ska bli nummer ett, säger Ica-handlaren Göran Grundström.

Annons

I slutet av maj möttes kunderna av stängda dörrar på Ica i Kvissleby. En brand hade härjat i lokalen som behövde saneras efter den enorma rökutvecklingen. Gradvis började man att öppna upp igen, men delar av butiken är fortfarande stängda då man tvingats bygga om.

– Det var en katastrofal utveckling på branden, väldigt mycket var skadat och bland annat charken fick göras om helt, säger Ica-handlaren Göran Grundström.

Ombyggnationen är inte klar än. Vid sidan av ingången till butiken möts kunderna av plywoodskivor och byggarbetare. Vad som döljer sig där inne är vad som kommer att bli den nya färskvarudelen.

Och nyfikenheten är stor.

– Det är väldigt många som frågar hur det kommer att bli. Jag vill inte säga för mycket innan vi öppnat, men det kommer att bli en utbyggd delikatessdisk och en större fiskdisk. Vi satsar på det och målet är att vi ska bli nummer ett i sundsvallsområdet, berättar Göran Grundström.

Ett förhållningssätt som kommer falla kunden Martin Kårvall i smaken.

– Jag ser verkligen fram emot den nya delen av butiken. Jag hoppas att sortimentet blir bättre när den är klar då jag gillar delikatesser, säger han.

Smakar det så kostar det.

Hittills har renoveringen efter branden kostat över 10 miljoner kronor. Göran Grundström tror dock att prislappen får märkas om när allt är klart.

– Vi har inte summerat vad det kan bli, men vi räknar minst med en halv miljon kronor till.

Branden på Ica i Kvissleby var ett hårt slag för både kunderna och personalen. Sedan eldsvådan bröt ut har det varit febril aktivitet för att kunna öppna igen, något som har satt Göran Grundström och medarbetarna på prov.

– Det har varit tufft men alla har ställt upp verkligen. Branden gjorde faktiskt att vi svetsades samman som team ännu mer.

Den stora frågan, när öppnar ni den nya delen?

– Kanske i slutet av augusti.

Mer läsning