Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Blött traktormöte i Indal lockade många

/
  • Många välputsade ekipage rullade genom Indal under den årliga crusingen.

För sjunde året i rad arrangerades Indal Tractor Meet, en regning tillställning där vädret inte var på arrangörernas sida.
– Under alla år har det varit sol, men vi ska väl se att det spricker upp snart så vi kan köra, säger Stefan Lindström, arrangör.

Annons

Regnet lättade och med det vred man om nycklarna och gjorde sig klar för att sätta av i karavan genom Indal. Ett trettiotal dieseldrivna fordon tuffade och morrade iväg. Allt från klassiska grållar till traktorregistrerade lastbilar.

– Jag har hållit på med traktorer i över 40 år, sen 1974 har jag handlat med traktorer. Genom åren har jag samlat på mig massor av olika maskiner som grävare och annat, säger Stefan Lindström.

Klockan fem var det sagt att kortegen skulle starta, men kraftigt regnande satte stopp för den planen. I stället var det fika och umgänge som deltagarna fick ägna sig åt. Kanske en diskussion om en motor eller manick, för det finns ett par att prata om på Stefan traktormuseum.

– Här har vi drygt 100 maskiner, alla går att starta och fungerar, säger Stefan Lindström.

Många yngre besöker Indal Tractor Meet och åldersfördelningen är jämn. Välkänt är att barn tycks ha en extra stor fascination över stora maskiner, till exempel Milton Andersson som trotsar regnet med sitt paraply.

– Det är mest för hans skull som vi kom hit, han gillar att titta och testa, vi satt i lastbilen där alldeles nyss, säger mamma Sara.

– Jag rörde på ratten och tutade, säger treåriga Milton Andersson.

Det blev en timslång väntan på att regnet skulle upphöra, under tiden visades museets maskiner upp. En av de verkliga klenoderna är en tysk lingrävare av märket O.K. Den orangea besten drivs av en dieseldriven v-fyra.

– Den startar alltid och låter väldigt fint när den går, säger Stefan Lindström.

Mer läsning