Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Ikeas parkering – en populär övernattningsplats för semestercampare

/
  • Gunnar och Karin Järvholm från Umeå är två av dem som tycker att parkeringen utanför Ikea är en perfekt övernattningsplats.
  • Ikeaparkeringen i Birsta lockar många semestercampare.

De väljer varuhusets parkering framför campingens gröna gräsmattor.
– Det här är en perfekt plats att stanna på, speciellt för barnfamiljer, säger Gunnar Järvholm.

Annons

Den 17 mars slår Ikea upp dörrarna i Umeå. Det betyder att varuhusets parkering i Sundsvall kan få konkurrens när det gäller semestercampare.

– Nästa år behöver vi inte åka såhär långt för att besöka Ikea, säger Gunnar Järvholm från Umeå som, tillsammans med Karin Järvholm, har övernattat på Ikeas parkering i Birsta.

– Det är klart att de som har närmre till Umeå på semesterrutten kanske åker dit, men vi hoppas såklart att många campare fortfarande kommer att stanna till hos oss, säger Liv Bengtsson, kundrelationsansvarig på Ikea i Sundsvall.

Långt innan Ikea slår upp dörrarna står det några bilar på parkeringen. De flesta med tillhörande husvagn.

– Vi kom sent i går kväll och ska åka igen om några timmar. Vi brukar satsa på Ikea eftersom att vi inte har det hemma i Umeå. Då passar det bra att campa här ett dygn innan vi kör vidare. Det här är en perfekt plats att stanna på, speciellt för barnfamiljer. Det finns många butiker att besöka, säger Gunnar Järvholm.

När semestertiderna drog i gång märktes en ökning av besökare på Ikea.

– Vi har brunch mellan nio och elva och då är det många campare som kommer in och äter, men det finns också de som stannar längre än så. Många av dem som åker söderut under semestern stannar till här och shoppar hos oss eller inne i Birsta galleria. Det är jättekul att semesterlediga väljer oss som ett stopp på vägen, säger Liv Bengtsson.

Mer läsning