Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Kollot kollar på djuren

/

Sommarkollot från Skönsberg tog bussen till bondgården och där fick de träffa både stora och små djur.

Annons

Under den gångna veckan har ett tjugotal barn utforskat vad vårt län har att erbjuda. Skönsbergs Brobyggareprojekt arrangerade ett sommarkollo och tillsammans med ledarna för kollot så har barnen äventyrat på Södra Berget, grillat, åkt båt med Räddningssällskapet och besökt Technichus. Under söndagen var det ett besök på en bondgård som stod på schemat och för de allra flesta var det första gången de fick se landsbygden på riktigt.

– De bästa på hela veckan har varit att mata lamorna, säger elvaåriga Shahin Hesso.

Lamorna blev snabbt dagens populäraste inslag. Med sina långa halsar sträckte de upp sig och kikade nyfiket på vilka små besökare som kommit för att hälsa. I hagarna bredvid kunde barnen se både hästar och åsnor, men lugnast av alla var gårdens största häst, som tålmodigt lät de små händerna smeka hans mule och hals.

– Det är roligt att se att barn kan uppskatta enkla saker. Det behöver inte kosta så mycket, säger projektledaren Berivan Mohammed.

Tanken med Skönsbergs Brobyggareprojekt är att ge ett förstärkt föreningsliv och uppmuntra till en meningsfull fritid för barn och unga i området.

– Det är ett fantastiskt roligt projekt. Nu under kollot försöker vi visa aktiviteter man kan göra i närmiljön och det har varit väldigt lyckat. Det är en väldigt varierad grupp med en varm atmosfär. Många av de här barnen har flytt hit till Sverige och är väldigt starka och självständiga individer som uppskattar det lilla, säger Berivan Mohammed.

Mer läsning