Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Stormen Henry fortsätter lämna spår framåt helgen

/
  • Kraftigt regn kommer att falla under torsdagen och även fortsätta under delar av fredagen. Men helgen blir bättre.

Det är resterna av den tropiska stormen Henry som drabbar Medelpad under dagen och fortsätter fram mot helgen. Även fredagen kommer erbjuda regn och starka vindar men helgen kan bli bättre.

Annons

Att hösten är här finns det ingen tvekan om. Mycket regn och hårda vindar har blivit vardagsväder för boende i Sundsvall och stora dela av Medelpad. Och det fortsätter även de närmaste dagarna.

Enligt meteorologen Erik Rindeskär på vädertjänsten Foreca är det Henry, som är orsaken till ovädret.

– Att det regnar så mycket och framför allt erbjuder så kraftiga vindar beror på den tropiska stormen Henry som har dragit norrut, upp över Sverige. Det är nu, när stormen bedarrar i våra trakter, som det blir mycket nederbörd och blåsigt, säger Erik Rindeskär.

Ovädret fortsätter hela torsdagen med kraftiga regnskurar. Det kan vara korta stunder av uppehåll men ingen större avmattning. Det varnas även för friska vindar, särskilt i kustbandet och på de större sjöarna i länet.

Även fredagen innebär ihållande regn och mulen himmel. Inte förrän till kvällen syns en ljusning och en liten chans till solglimtar på sina håll.

– Det blir omslag under fredag kväll och framåt lördagen då vinden vrider till nordväst. Det innebär torrare och kallare väder och solen kan titta fram, förklarar Erik Rindeskär.

På det stora hela kan helgen bli hygglig. Regnet minskar och försvinner och trots ett molntäcke kan solen titta fram då och då. Mulet med uppehåll och en temperatur på cirka 13–15 grader. Alltså stora chanser för bärplock, älgjakt och höstmys.

Mer läsning