Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: "Vår gräns är nådd"

/
  • Alexandra Remes och Kicki Berggren jobbar båda som undersköterskor på Tunastrands äldreboende.
  • Sonja Lindberg är sektionsordförande för Kommunal i Sundsvall och starkt kritiskt till den situation de anställda satts i.
  • Personalen på Tunastrand ryter ifrån.

Ett mejl med avsikt att förtydliga för personalen på Tunastrands äldreboende hur de ska jobba med schemaläggningen har rört upp känslor.
– Det här gynnar bara arbetsgivaren och inte oss anställda, säger undersköterskan Alexandra Remes.

Annons

Allt började för ungefär två veckor sedan när personalen på Tunastrand fick besked via mejl att deras schemarutiner behöver förändras.

Förändring anser personalen innebär att de måste förlita sig på varandra för att täcka upp när någon blir deltidssjukskriven eller vill ta semester utan möjlighet att få hjälp från vikarier.

– Vi hoppas att de häver det här beslutet. Här känner vi att vår gräns är nådd och vi kommer att bestrida beslutet med alla medel vi har, säger Alexandra Remes.

Personalen känner oro och tror att effekterna av direktiven kan leda till att sjukskrivningarna ökar.

– Vi kommer att bli nekade semester om det inte finns ordinarie personal som kan täcka upp. Man kommer att känna skuld för att vara ledig och om man behöver bli sjukskriven, säger Alexandra Remes.

Sonja Lindberg är sektionsordförande för Kommunal i Sundvall och är mycket kritisk mot vad som sägs i mejlet.

– Det är så här det blir när besluten kommer uppifrån utan att man har varit nere och satt sig in i personalens situation, säger hon.

Mejlet kom från Tunastrands områdeschef Maria Nordin som understryker att det inte handlar om några nya bestämmelser utan ett förtydligande om hur personalen behöver jobba med sina schemaläggningar.

– Vi måste bli bättre på att använda tiden där den behövs och det har vi inte varit så bra på den senaste tiden.

Personalen tar ansvar för schemaläggning själva genom systemet Time care. Där man gemensamt ser till att täcka upp med tider för en sexveckorsperiod.

Maria Nordin berättar att hon efter samtal med sin chef, Therese Sjögren som är affärsområdeschef för Sundsvalls äldreboende, insåg att man inte jobbat tillräckligt bra med att täcka upp till exempel helgdagar.

– Vi har en överbemanning som vi måste använda oss av i första hand. Om det sedan dyker upp något när schemat är låst och klart, korttidsfrånvaro till exempel, så är det naturligtvis så att vi ska använda oss av vikarier.

Kommer vikarier att användas även vid planerad ledighet?

– Där måste vi göra en bedömning från gång till gång och se vad verksamheten tillåter. Men är det så att det finns personal som inte har kunnat ta ut sina lagstadgade semesterdagar, så kommer vi ta in vikarier om det krävs, säger Maria Nordin.

Mer läsning