Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två äldre snälla och skötsamma människor mördas på ett brutalt sätt.

Tor Öberg 70 och Gerd Wiklund 67 år befann sig hemma på Tors idylliska gård på Härnön, inbäddad i den skira försommargrönskan.

Annons
Men idyllen bedrog. Där ute lurade en eller flera människor som inte drog sig för att mörda - för vad?
Faktum är att allt fler äldre människor blir offer för mördare där
drivkraften för det mesta är pengar.
Mordet på Tor Öberg och Gerd Wiklund handlar om urskillingslöst våld. De senaste sju åren har inte mindre än 13 äldre människor mördats i Sverige.
Många av dem bor enskilt och andra lever ensamma.
Nu hittade alltså ondskan fram till Tor och Gerd, ett par som älskade livet, älskade att dansa och som ibland gjorde utflykter tillsammans.
Gerd Wiklund hade en egen lägenhet på Murberget i Härnösand. Hon hade också ett sommarställe i Brån, Stigsjö. Allt var frid och fröjd ända tills ondskan slog till.
Barbro Vestin har varit arbetskamrat med Gerd Wiklund på KA5 i Härnösand, och hon är idag chockad över morden i Brattås.
Det är nära till tårarna. Jag bor i Skärsviken och körde förbi fastigheten på fredagsmorgon när jag var på väg till jobbet. Poliserna stoppade oss och frågade om uppgifter.
Gerd och jag har jobbat under samma tak i tjugo år. Gerd var en mycket fin människa som alltid ställde upp. Hon gick i pension för några år sedan när hon ställde sin plats till förfogande i samband med omorganisationen. Nu är hon mördad och jag känner mig alldeles förstörd, säger Barbro Vestin.
Susanne Nyström har jobbat ihop med Gerd Wiklund i 30 år.
En mycket ödmjuk och fin människa som gjorde allt för sina barn och barnbarn.
Uno Gradin, reporter på Tidningen Ångermanland, kände Tor Öberg mycket väl.
De har tillbringat många timmar och dagar tillsammans i skogarna. Just
jakten var ett av Tor Öbergs stora fritidsintressen.
En lugn och trygg person, helt oförvitlig. Vi jagade med Solums jaktlag och jag var med när Tor fällde en älgtjur. Dessutom var han mycket intresserad av vedhantering.
Han jobbade tidigare åt Televerket. Tyvärr drabbades han av en arbetsskada som gjorde att ha miste synen på ena ögat. Att han nu fallit offer för en mördare är svårt att förstå, säger Uno Gradin.
Egon Sundlöf
egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons