Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalade för taxirån

En taxichaufför blev natten till 26 maj slagen med knytnävsslag i ansiktet och rånad i Nacksta. Två män, 26 och 30 år gamla, åtalades i fredags för rånet.

Annons
Det hela började med ett bråk om en spya i taxin. Enligt taxichauffören ska han ha plockat upp fyra män i centrala Sundsvall som skulle till Nacksta. Under turen kräktes en av dem i bilen. Enligt föraren lovade killarna att städa bilen då de kommit fram.
Den åtalade 26-åringen säger att killarna bad taxichauffören att stänga av taxametern. Då denne inte ville göra detta ska en ordväxling ha uppstått. Bland annat gällande det växeln på åtta kronor. 26-åringen påstår att chauffören sagt att det skulle bli betydligt dyrare att göra rent bilen.
Chauffören säger att han sträckt sig efter sin plånbok för att ge igen växeln. En för 26-åringen okänd man ska då ha gått fram till chaufförens öppna bildörr och gett honom ett antal knytnävsslag. Samme man tog sedan en plånbok som låg i ett fack på bildörren. Enligt målsäganden innehöll plånboken 1660 kronor.
Taxichauffören uppger att en man gav honom ett flertal knytnävsslag i ansiktet för att därefter rycka loss och ta hans klocka. Den misstänkte uppmanade sedan en annan man att ta plånboken som låg i ett fack på bildörren medan han själv fortsatte att tilldela slag, sedan sprang de från platsen.
30-åringen nekar till att ha varit ute den aktuella kvällen, utan hävdar att han har varit hemma och sett en fotbollsmatch på teve.

Mer läsning

Annons