Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två månaders fängelse för kvinnomisshandel

Sundsvalls tingsrätt dömde i går en 36-årig man från Sundsvall till två månaders fängelse för att ha misshandlat en kvinna. Mannen ska också betala 16 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons
Kvinnan anlände till mannens stuga i Sundsvall en kväll juli i tron att de skulle prata gamla minnen och umgås. När kvinnan kom fram till stugan hade festen redan börjat. En annan bekant till mannen var också där men somnade ganska snart efter att sällskapet suttit tillsammans i en soffa och druckit starksprit och öl. Sedan går kvinnans och den åtalade mannens berättelser i sär.

Enligt kvinnan överöstes hon med slag och sparkar så att hon bland annat fick ett igenmurat öga. Bakgrunden var att hon inte accepterade att mannen tafsade på henne. Hon lyckades till sist komma ifrån mannen och sprang för att ringa efter hjälp. Vittnet som hämtade henne uppger att kvinnan varit både uppriven och blåslagen vid tillfället.

Mannen förnekar brott, han uppger i stället att han somnat mot kvinnans axel, och inte vaknat förrän det var tomt i stugan.

Rätten anser att hennes berättelse är trovärdig och att hennes version styrks av vittnets uppgifter samt rättsintyg och fotografier på kvinnans skador.

Mannen dömdes senast i juni till samhällstjänst och skyddstillsyn för bland annat hot mot tjänsteman och misshandel. Eftersom kvinnomisshandeln inträffade så nära det tidigare brottet anser rätten att inget annat straff än fängelse kan bli aktuellt.

Mer läsning

Annons