Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ungdomar erkände rånet mot OK

Rånet mor OK-macken i Skönsberg är uppklarat efter det att de båda anhållna ungdomarna erkänt. — Jag har hävt anhållandet då det saknas skäl efter erkänadet, bekräftar kammaråklagare Daniel Brodén.

Annons
Det var under gårdagen förhör som de erkände att de var de som utfört rånet. Att anhållandet är hävt betyder inte att de är fria utan att de är överlämnade för tvångsomhändertagande enligt lagen om vård av unga.
Blodspår var ett av de avgörande bevisen mot de båda maskerade män som rånade macken i Skönsberg.
En av dem skar sig när han rafsade åt sig pengar ur kassan, säger en polisman.
En 16-årig Skönsbergsbo och en 17-årig Timråbo anhölls i tisdags för rånet mot OK/Q8 i Skönsberg 19 februari.
En av mackrånarna skar sig, och lämnade därmed ifrån sig mycket bra bevismaterial. Blodspåren kan matchas mot de nu misstänkta och på så sätt binda dem vid rånet eller avföra dem som oskyldiga.
16-åringen och 17-åringen var även sedan tidigare tvångsomhändertagna enligt lagen om vård av unga. Det är också 16-åringens ett år äldre bror, och alla tre vårdades på Vittrasels behandlingshem i Ramsele.
De misstänkta för mackrånet hämtades i tisdags till förhör från Ramsele. Det utlöste en kraftig reaktion hos den 17-årige brodern. Två minuter efter att kriminalpolisen fört iväg lillebror och Timråbon riktade han en pistol mot personalen och tvingade till sig en bilnyckel. När han inte lyckades starta bilen tvingade han i stället en hemvårdare att lämna ifrån sig sin bil. Han greps nära Hammerdal.
Lillebror och Timråbon är nu misstänkta för grovt rån. Och efter pistolhoten och bilkapningen är storebror misstänkt för två fall av grovt olaga tvång och försök till biltillgrepp.
Bröderna har flera gånger varit misstänkta för allvarliga brott. De dömdes i fjol för ett misslyckat rånförsök mot butiken tre kronor i Korsta.

Mer läsning

Annons