Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvångsförvaltning begärs för Lidenbostäder

Hyresgästföreningen begärde i går hos hyresnämnden att det problemfyllda Lidenbostäder ska tvångsförvaltas.
Ägaren till fastigheten är ett Stockholmsföretag.

Annons
De ekonomiska besvärligheterna har varit många för ägarna och klagomålen från hyresgästerna om bristande underhåll många.
Historien om fastigheterna i Liden har varit kantat av besvärligheter. Fram till 1998 ägdes de 40-tal lägenheterna och ett antal lokaler av Sundsvalls kommunala bostadsbolag Mitthem Samma år sålde det till lokala ägare. Priset var 2, 4 miljoner kronor vara 600 000 kronor som en revers.
2003 var det dags för nya ägare. Den lokale ägaren svarade på en annons och intressenter visade sig vara ett Stockholmsföretag. Mitthem var dock tveksam till att låta dem överta reversen med tanke på att en av styrelseledamöterna hade tre konkurser bakom sig.
Köpet genomfördes ändå och sedan dess har både kronofogden jagat dem och fodringsägare försökt sätta dem i konkurs. Trots det har företaget lyckats hanka sig fram och till och med lyckats amortera av skulden på reversen. Något som de lokala ägarna aldrig lyckades med.
Det blir nu hyresnämnden som får besluta om tvångsförvaltning. Hyresgästföreningen har begärt HSB Mitt som förvaltare. Företaget är dock tveksam till uppgiften då Sundsvalls kommun inte lämnat någon form av ekonomisk garanti.

Mer läsning

Annons