Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tysk lyxkryssare till Sundsvall

/
  • En sällsynt gäst i Tunadalshamnen. Kryssningsfartyget Mona Lisa från Hamburg som stannade några timmar i Sundsvall. Sen gick resan vidare till bland annat Sankt Petersburg.
  • Lite kallt och blåsigt var det i Tunadalshamnen när kryssningsfartyget Mona Lisa lade till i går på morgonen. Många hade anmält sig till den guidade bussturen i Sundsvall.
  • Passagerarna Christiane och Klaus Rommel tog en kort rundtur i Sundsvall. De tycker att kryssning är ett bra sätt att resa. Hotellet har de med sig.

På fem år är det bara fyra lyxkryssare som kommit till Sundsvall. Igår var det dax igen. Då lade kryssningsbåten Mona Lisa från Hamburg till vid kajen i Tunadal. Ombord fanns 681 passagerare, alla från Tyskland.

Annons
Vi är imponerade. Sundsvall är en väldigt vacker stad, sa Christiane Rommel från Hamburg som tillsammans med maken Klaus gett sig ut på den 16 dagar långa kryssningen.
Starten var i Cuxhaven utanför Hamburg. Sern gick färden vidare till Gdynia, Stockholm och Sundsvall. Efter Sundsvall går fartyget till Luleå, Kemi, Helsingfors, Sankt Petersburg, Tallin, Visby och sen hem igen till Cuxhaven.
Nästan alla dagar stannar båten i hamn. Passagerarna stiger av och åker en rundtur på stan. Igår var det Sundsvall som stod på dagordniongen med stadskärnan, Norra Berget, Alnö gamla kyrka och Spikarna guidade av Sundsvalls Guide och Reseledarförening.
För den som vill stanna ombord finns ett rikligt utbud på fartyget. Pssagerarna kan se på bio, shower, handla i shoppingcentret, göra skönhetsbehandlingar, gå på gym eller simma i bassäng. Eller gå på engelskkurs eller lära sig dansa salsa.
Christiane och Klaus Rommel har åkt på många kryssningar. Ett skönt sätt att resa tycker de. De får se och uppleva många platser utan att behöva packa upp väskan varje gång. Hotellet har de med sig och de blir ompysslade av 347 besättningsmän.

Mer läsning

Annons