Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Under fredagen stängde kyrkan i Timrå in...

/
  • Biskop Tony Guldbrandzén var nöjd med fredagens visitation i Timrå och menar att församlingen nu är på rätt väg, genom att skapa en struktur i delegationen och en ökad förståelse mellan olika grupper.

Under fredagen stängde kyrkan i Timrå in sig under hela dagen för att diskutera klimatet inom församlingen. Under senare tid har det stormat en hel del där hårda ord har fällts mot varandra.

Annons
Mötet som var stängt för allmänheten leddes av biskop Tony Guldbrandzén. Han motade också massmedia i dörren och menade att en närvaro kunde dämpa lusten att ta upp olika problem.
Alla berörda var inbjudna från anställda, kyrkorådspolitiker och personal från stiftet i Härnösand. Initiativet till krismötet kom från stiftet.
Jag är här med anledning av de skriver som varit om problemen i Timrå, sade Tony Guldbrandzén, efter mötet som hölls i Johannesgården.
Han var nöjd med dagen och en av prästerna som gick hem sade:
Skulle vi ha fler sådana här träffar med alla samlade skulle tidningarna få mindre att skriva om.
Timrå är en av de största församlingarna i stiftet och har vid flertal tillfällen utmärkt sig för okonventionella satsningar som slagit väl ut. Sådana exempel är satsningen på Inbetween, dansmusik i kyrkan och så vidare. Under hösten har dock klimatet hårdnat.
Kyrkoherden och en minoritet i kyrkorådet vill sälja ut fastigheter för att få loss pengar till mer verksamhet. Det finns också en diskussion om att centralisera all verksamhet till Centrumhuset.
I samband med valet kom kyrkorådets ordförande i konflikt med personalen om vad och när de skulle bistå med hjälp till politiker. Till det ska läggas allt strul med tillsättande av en ordinarie ordförande i kyrkorådet.
Detta utmynnade till slut i en stor konflikt mellan olika grupper där man fällde grova anklagelser mot varandra. Och det är inte helt ovanligt att det stormar inom kyrkans väggar. Biskopen uppger att han får resa ut på visitation cirka två gånger om året till församlingar för att hjälpa till att lösa konflikter som kommit i dagen.
Sedan åker jag ut några gånger till där det uppstått problem men som inte blivit kända offentligt, säger han.
Han är inte särskilt förvånad över att det uppstår problem och menar att detta har tre orsaker ur ett filosofiskt perspektiv.
Det finns ett oerhört engagemang bland dem som är aktiva i kyrkan. Det i sig är en kraft, men engagemanget bland människorna kan dra åt olika håll och då uppstår konflikter. Ett annat problem är att vi inom kyrkan vill vara förlåtande. Ofta förlåter vi sådant som borde ha tagit tag i på en gång och markerat den egna ståndpunkten. När vi inte gör det så exploderar det till slut.
Det sista är att vi blandar ihop våra roller inom kyrkan. Det kan till exempel vara att personalen inte får med sig kyrkoherden i en fråga där han är arbetsledare. Istället vänder sig personalen till kyrkorådet som går in och lägger sig i frågor som inte har med politiken att göra.
Tony Guldbrantzén är noga med att påpeka att han inte hämtat exemplen från Timrå. Däremot menar att församlingen måste titta över organisationen och uppdatera delegationsordningen så att den blir tydligare.
Det är egentligen inte enskilda människor som ställer till det. Det är strukturerna.
Han är nöjd med dagen och känner att alla grupper har fått komma till tals, både när det gäller problem och förslag hur man ska arbeta vidare.
Det finns en tydlig gemensam vilja i Timrå att göra något bra av det som hänt.
Förändringsarbetet hade redan startat innan biskopens besök. Bland annat har kyrkoherden och kyrkorådets ordförande offentligt bett varandra om ursäkt. En plan har tagits hur arbetsmiljön ska bli bättre för de anställda.
Stiftet har lovat att hjälpa till under det kommande förändringsarbetet och kommer också att göra ett nytt besök i Timrå om sex månader. Detta för att se hur långt församlingen kommit i sitt arbete.

Mer läsning

Annons