Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga pojkar misstänka efter brand i Granlo

/
  • Inget av större värden ska ha förvarats i det kommunala förrådet.
  • Rökutvecklingen från branden var kraftig och när vinden vände stängdes trafiken av på Västra vägen på grund av för dålig sikt och risk för trafikolyckor
  • Larmet om branden kom strax innan klockan fyra. Den gamla förrådsbyggnaden var snabbt övertänd och brandmännen koncentrerade sig på att hindra branden från att sprida sig.
  • – Så vitt jag vet är det inget av större värden som fanns i förråden, sade Lasse Nyman, sektionschef på fastighetskontoret.

En förrådsbyggnad i Granlo brann ner på tisdag eftermiddag. Branden misstänks vara anlagd. Polisen har identifierat tre unga pojkar som sågs lämna brandplatsen.

Annons
Det var strax innan klockan fyra som larmet gick om att det brann i ett förråd i Granlo. När räddningstjänsten kom till platsen var den gamla träbyggnaden mer eller mindre övertänd.
Brandförloppet har varit snabbt, men det är ingen fara för att branden ska sprida sig, vi har läget under kontroll, sade Mats Melin vid räddningstjänsten, när brandmännen varit på platsen i tjugo minuter.
Under en stund stängdes trafiken av på Västra vägen då kraftig rök vällde upp över vägen och begränsade sikten så mycket att det fanns risk för att trafikolyckor skulle kunna ske.
Strax efter brandens utbrott såg en polisman som inte var i tjänst hur tre pojkar gick från den brinnande byggnaden. De identifierades senare av polisen. Enligt uppgift har de erkänt att de ligger bakom den kraftiga branden.
Men några formella förhör har ännu inte hållits.
Eftersom alla tre är under femton år kan vi inte höra dem utan föräldrar och socialtjänst. Vi har identifierat dem och skjutsat hem dem, förhör kommer troligen att hållas redan i början av nästa vecka, säger Bo Nordqvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.
I förra veckan brann det under en och samma natt på två olika plaster i Granloholm, först i en papperskorg och senare i ett förråd vid Sticksjö skola. Ungdomar sågs vid de brandplatserna och två av dem är identifierade, men det är oklart om det finns kopplingar till förrådsbranden.
Förrådet som brann ner tillhörde kommunen, men enligt Lasse Nyman, sektionschef på fastighetskontoret ska inte kommunen drabbas av några större förluster på grund av branden.
Så vitt jag vet är det inget av större värden som fanns i förråden, sade han.

Mer läsning

Annons