Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar erkänner kassaskåpsstöld

Polisen har nu förhört de två andra ynglingarna som filmades vid den fräcka kassaskåpskuppen mot en butik i helgen. Till skillnad från butiksägarens egen son erkänner de stöld, och har lämnat tillbaka lite pengar till polisen.

Annons
Som ST berättade i går har uppemot 200 000 kronor i kontanter försvunnit från butikens kassaskåp under de senaste månaderna.
Natten mot lördag begicks en ny stöld, och minst 40 000 kronor försvann.
Men då fick också gåtan ett svar. För en hemlig övervakningskamera fångade tre killar en av dem var butiksägarens egen son.
16-åringen berättade sedan han gripits att han tagit sig in i butiken med stulna nycklar och koder. Men han förnekade att han stal pengarna.
Nu har polisen förhört de två medbrottslingarna. De erkände båda stöld, och slår samtidigt hål på 16-åringens förnekande.
Båda killarna säger att de tog med sig pengarna därifrån. De erkänner att de varit med nu i helgen, de andra stölderna vet de inget om, säger kriminalinspektör Tommy Bergman.
Polisen har nu återfunnit en liten del av bytet från butiken.
Hemma hos den ena killen hittade vi 1 600 kronor och några pantkvitton. Han hade gömt dem i en pjäxa i källaren. Den andra killen lämnade över 950 kronor till mig, säger Tommy Bergman.
Var resten av alla de 200 000 kronorna tagit vägen vet polisen inte ännu, även om man misstänker att 16-åringen har stulit dem. Tommy Bergman väntar nu på direktiv från åklagaren hur han ska arbeta vidare med fallet.

Mer läsning

Annons