Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsknarket säljs öppet på nätet

Fyra unga män sitter nu häktade för ecstasyhandel. 21-årige Malmöbon \"Salamander\" tros ha marknadsfört ungdomsdrogen via forumet Flashback.info på Internet. Hans far är polis i Skåne —specialiserad på ungdomsbrottslighet.

Annons
Ytterligare tre personer häktades i går för inblandning i ecstasyhandeln som avslöjades av Sundsvallspolisen förra veckan. En 24-årig Umeåbo för inköp av 100 tabletter, och en 18-åring från Norrköping för att ha beställt och betalat 200 ecstasytabletter. Liksom tidigare två Sundsvallskillar tros de ha köpt knarket av en 21-åring i Malmö.
Jag har inte skickat iväg några tabletter till någon, sade 21-åringen innan han häktades för grovt narkotikabrott.
Om misstankarna stämmer kan han vara distributör av droger i hela landet. Redan nu kopplas han till försäljningen av 600 tabletter, värda 90 000 kronor i missbrukarledet.
Hans far är polisman i Skåne, och jobbar speciellt mot kriminalitet bland unga.
Jag vill inte prata om det här med dig. Du förstår säkert hur jag känner mig ändå, säger han till ST.
Redan i fredags häktades en 18-årig Sundsvallsbo för inköp av 300 tabletter tillsammans med sin 17-årige kompis. 17-åringen slapp häkte på grund av sin låga ålder och erkännanden.
Polisen tror sig kunna bevisa att de beställt de syntetiska drogerna genom drogforumet Flashback.info. Säljare var en person som kallar sig \"Salamander\", och polisen tror att 21-åringen döljer sig bakom detta alias.
Hos den ene Sundsvallskillen hittades ett insättningskvitto till 21-åringens bankkonto, vilket ledde till en husrannsakan i dennes lägenhet i Malmö i fredags. Där hittade polisen 5 gram kokain, 18 000 kronor i kontanter, en postväxel samt vadderade kuvert av samma typ som Sundsvallskillarna fått sitt knark i.
Där fanns också kvitton om två andra postförsändelser. Morgonen efter slog polisen till hos 24-åringen i Umeå. Där hittades knarket i ett kuvert på hallgolvet, men 24-åringen förnekar all kännedom om hur det hamnat där.
På posten i Norrköping gensköt polisen ett likadant kuvert adresserat till en 18-åring. Också han förnekar brott, och säger att han \"lånat ut\" sin adress till en haschlangare han inte vågar namnge.
Polisen har beslagtagit allas datorer, och undersökning av dessa pågår. Åklagaren hoppas kunna hitta ytterligare bevis mot de inblandade och eventuellt fler langare. Ett tiotal Sundsvallsungdomar finns på en beslagtagen kundlista, och åklagaren säger att de alla ska förhöras.
\"Salamanders\" verksamhet tycks ha pågått en längre tid, av inläggen på Flashback att döma. Men 21-åringen säger att någon annan döljer sig bakom signaturen.
Jag får betalt för att vara \"målvakt\", säger 21-åringen.


Mer läsning

Annons