Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdukat på torget

/
  • Catarina Lillieroth och Helga Bartels köpte den sista kravmärkta grönkålen.

Bröd, honung, grönsaker, kött, bär och ost fyller torget under nio lördagar i höst.
Närproducerat lockar många.

Annons

När hösten kommer är det dags för Bondens egen marknad. Lokala producenter av frukt, grönsaker, bröd, honung och kött dukar upp på Stora torget i Sundsvall. Konceptet är att de ska kunna sälja sina egna produkter direkt till konsumenterna.

– Det ligger i tiden. Folk vill vara medvetna om vad de stoppar i sig, säger Anders Persson, ordförande i föreningen.

Många kunde återkommer. För Catarina Lillieroth och Helga Bartels är marknaden ett måste.

– Vi ska köpa tunnbröd och grönkål. Kvaliteten här är bättre än i affär", säger Catarina.

Familjen Isaksson bakar tunnbröd på plats. Med sig har de tio liter deg, och under en dag går det åt cirka 200 påsar.

– Det är trevligt att träffa folk och stå och baka. Så länge folk handlar måste de tycka att det är bra. Det är det bästa måttet, säger Lena Isaksson.

Mer läsning