Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppmärksammad björnunge dog efter att ha blivit påkörd

/

Björnungen som den senaste tiden har fått mycket uppmärksamhet i området kring Loviken uppges vara död.
Den ska ha blivit påkörd av en bil under måndagskvällen.

Annons

Lena Laaksonen kom körandes längsmed väg 320 i höjd med Loviken när hon fick syn på den lilla björnen vid vägkanten.

– Jag förstod på en gång att det var den björnen. Det är klart att man blir ledsen och det är tråkigt att den rök, säger hon.

Lena Laaksonen berättar att hon stannade för att märka upp djuret – sedan larmade hon polisen.

– Först var jag ensam på platsen men sen stannade fler och fler bilar. Som mest var vi kanske tio stycken på olycksplatsen. Sedan kom även han som kört på den och berättade att den sprungit över vägen som en kanonkula. Det ska inte ha funnits någon chans till att väja, säger hon.

Mannen som körde bilen ska också ha larmat polis.

– Det är såklart jättetråkigt att en björnunge blir påkörd. Speciellt med tanke på vad vi hört har försiggått däruppe. Att folk har matat, fotat och till och med försökt att klappa den. Man måste respektera att det är ett vilt djur, säger Tommy Nygren, vakthavande befäl vid polisen i Sundsvall.

– Man vill ju inte ha björnen i närområdet. Det är ett vilddjur och det blir tokigt om den blir van vid människor, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

En rutinmässig anmälan är upprättad, men polisen misstänker inget brott. Polisen och länsstyrelsen samråder nu om hur björnens kvarlevor ska tas om hand.

Mer läsning

Annons