Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprop mot vandalism på Dyket

Dyket i Njurunda har den senaste tiden drabbats omfattande skadegörelse, bränder och våldsbrott. I ett samlat upprop "Rädda Dyket" ska BRÅ-guppen i Njurunda ändra den trenden.

Annons
Berusade ungdomar i åldrarna 13-22 år samlas på helgerna vid Dykets badplats. Spriten har flödat och i dess följe har skadegörelse, inbrott och grova våldsbrott blivit resultatet.
Vi ska vända det negativa som hänt med Dyket till det positiva. Badet är en angelägenhet för alla Njurundabor. De flesta har någon slags relation med stället, säger Maria Lundholm från BRÅ-gruppen i Njurunda.
Meningen med uppropet är att få fler vuxna att vistas på Dyket på helgerna.
Vill vi har kvar vårt kära Dyket så masa er dit på helgerna. Både föräldrar, vuxna och ungdomar ska träffas och ha roligt. Vandalism är inte roligt, säger Maria Lindholm.
BRÅ-gruppen menar att berusade ungdomar inte får ta över. Görs ingenting är det stor risk att badet måste stängas. Det är Njurunda Simsällskap som arrenderar anläggningen av Sundsvalls kommun.
I dag finansierar sällskapet verksamheten med avgifter för tillgång till bassängen, tennisbanan och försäljning i kiosken. Men det ligger också mycket ideellt arbete bakom.
Det rör sig om en liten klick unga med en svans efter sig som står för det mesta av skadegörelsen. Många av brotten har Näpo Syd i Kvissleby klarat upp. Det gäller bland annat vandaliseringen av tennisbanan, sönderslagna fönsterrutor och en rå misshandel som skedde inne på området, säger, Maria Lindholm.

Mer läsning

Annons