Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsägning i protest

Socialarbetaren Hans Larsson, Bergsjö, har sagt upp sig i protest mot att socialchefen Ann-Christine Pettersson, Gnarp, avsatts från sin tjänst.

Annons
Larsson anser att det är omöjligt att göra ett bra jobb med det \"tryck av ifrågasättande och misskreditering som läggs på oss av populistiska högerpolitiker med bypampsfasoner\".
Hans Larsson, som arbetat sju år på förvaltningen, berättar att man under Petterssons tid haft ett förhållningssätt som utgått från nätverkstänkande och ett tydligt barnperspektiv. Att hjälp till självhjälp är en metod som varit fruktsam ur såväl mänskliga som ekonomiska perspektiv.
I och med att Pettersson sparkats, och konsulten Berndt Anderssons handledning upphör, konstaterar Hans Larsson att arbetssättet inte uppskattas och att det inte finns någon annan väg än uppsägning.
Hans Larsson undrar också om omsorgsnämnden godtar att Pettersson sparkats utan att den blivit informerad.
Sven-Åke Eriksson (c), nämndens ordförande, svarar att nämnden inte var delaktig i beslutet eftersom kommunstyrelsen är anställningsmyndighet. Själv blev han informerad genom sitt uppdrag som ledamot i kommunens personalutskott.
Förhandlingarna mellan kommunen och Ann-Christine Petterssons fack har ännu inte avslutats.

Mer läsning

Annons