Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uslands skola vinnare i teckning

Duktiga tecknare, det är barnen i Uslands skola på Alnö.
Först vann de en resa och nu i veckan vann en i klassen en cykel.
Allt tack vare fantasi och samarbete.

Annons
I mitten på maj åker klass F3b på Uslands skola till Jamtli och Milkoland i Östersund. Resan dit går med tåg och det ingår både mat och logi. Det var i en teckningstävling, "Barnens Mejeri", anordnad av Milko, som barnen deltog i. Av drygt 900 teckningar blev det deras bidrag som vann. Anledningen till tävlingen var att det behövdes en skylt till Milkoland. Och nu har teckningen blivit en fin stor skylt i trä.
Det var barnen i gruppen Piraten som ritat teckningen och delar av juryns motivering lyder: "Med enkla och rena linjer har konstnären på ett kärnfullt sätt förenat det lekfulla med det informativa". Med på resan till Östersund åker hela klassen på 25 barn samt föräldrar och personal.
Alla i gruppen har hjälpt till med teckningen och det gör att det blir extra roligt, säger förskollärare Yvonne Jonsson.
Men det är inte bara en teckningstävling som barnen på Uslands skola vunnit. I veckan kom beskedet att Felix Holmström i årskurs 1 vunnit första pris en cykel. Det var en tävling som Barnens Trafikkalender anordnat. Där gällde det att rita den mest fantasifulla cykeln.
Alla blev så glada och jag tror en del till och med fällde en tår, säger Yvonne Jonsson.
Cykeln skulle Felix få levererad under fredagen och han ser fram emot att få testa den i helgen.

Mer läsning

Annons